Rendezvénynaptár
« 2020 Február »
H K Sz Cs P Sz V
272829303112345678910111213141516171819202122232425262728291

Magyar Természetjáró Szövetség

Magyar Szabadidősport Szövetség

egyéb rendezvények

800 000 embert várnak idén a Kihívás Napjára

A Kihívás Napja Magyarország legnagyobb szabadidősport eseményévé nőtte ki magát

Az eddigi években összességében 8 millió embert mozgatott meg a Kihívás Napja és 1596 magyar település csatlakozott a kezdeményezéshez, amely idén is tartogat majd meglepetéseket. Az eredetileg „Challenge Day” néven ismertté vált játékban a világon idén – hazánkkal együtt – legalább 50 ország városai, falvai vesznek részt május 25-én.

www.kihivasnapja.hu

A Coca-Cola Testébresztő programja idén főtámogatóként segíti a Kihívás Napját. Mindkét kezdeményezés célja, hogy felhívja a lakosok, önkormányzatok és tanintézmények figyelmét a testmozgás és az aktív egészséges életmód fontosságára. Magyarország legnagyobb szabadidősportos megmozdulására egészen április 28-ig nevezhetnek a települések.  

A Kihívás Napja célja, hogy felhívja az ország polgárainak, önkormányzatainak és tanintézményeinek figyelmét a testmozgás fontosságára. Itthon, a hagyományoknak megfelelően a Magyar Szabadidősport Szövetség (MSZSZ) koordinálja az eseményt, mellyel ösztönözni szeretnék Magyarország lakosait a testmozgásra. A szervezők bíznak abban, hogy a játékos és vidám nap kedvet teremt a mozgással teli életmódhoz, és inspirálója lehet egy olyan életmódnak, aminek természetes része a mozgás, a sport. 

 

SZÉPKORÚAK TESTÉBRESZTŐ FESZTIVÁLJA - 2016. június 8-án Cegléden

A ma ifjúsága jövőképének alakításakor kiemelkedő a mai idősek életmódjának minősége. Az aktív, életvidám „régebb óta fiatalok” látványa megkönnyíti a rendszeres sportolás elfogadtatását, megszerettetését.

Természetesen az sem mindegy, hogy a szépkorúak milyen tartalommal, milyen minőségben élik nyugdíjas éveiket.

Ezért kezdeményeztük kilenc évvel ezelőtt a nyugdíjasok sportnapjának megrendezését, melyet azután a szalonképesebb „szépkorúak sporttalálkozójára” kereszteltünk át.

A fesztivál programjába csak olyan aktivitásokat vettünk fel, melyek nem járnak közvetlen sérülési kockázattal, a résztvevők szervezetét lehetetlen mértékben nem terhelik. Ennek megfelelően közel 40 féle sportaktivitás szerepel a programban. A lebonyolítás során az általunk szervezett Családi Mozgásfesztiválon bevált pontgyűjtő szisztémát alkalmazzuk, azaz a résztvevők az egyes helyszíneken pontokat gyűjthetnek a rajthoz állásukkal, esetleges sikeresebb teljesítményükkel. A pontokat korosztályonként (5 korosztály) és nemenként elkülönítve értékeljük, és külön-külön díjazzuk.

CSALÁDI MOZGÁSFESZTIVÁL - 2016. szeptember 11-én a Kopaszi gáton

A testi-lelki egészség és szépség minden nő vágya. Számtalan sportoló példája bizonyítja, hogy a mozgás, a sport segítségével az előnytelen külső is csinossá formálható, a csinos külső pedig kellemes közérzetet biztosít. A testileg-lelkileg egészséges nő a családját, környezetét, munkahelyét befolyásolja, döntően alakítja. Napjainkban ezek az elvárások, melyeknek megfelelni igen nehéz.


Előnyös külsővel és kellemes közérzettel környezetünkre is jó hatást tehetünk. A nők szerepe a családban is meghatározó, sokat tehetnek az egészséges táplálkozási szokások kialakítása, a szabadidő kellemes és hasznos eltöltése érdekében. Fitté változni nem egyszerűen fogyókúra, vagy mozgásprogram, életforma. Mozgásfesztiválunk erről szól.

Lehetőséget kínálunk sok-sok sportág kipróbálására, sporteszközök és mozgásprogramok megismerésére, szépséggel és egészséggel kapcsolatos információk megszerzésére, egy mozgással eltöltött vidám nap élményére.

Hívjuk és várjuk a családokat, akik már sokszor gondoltak arra, hogy egy-egy sporteszközt, vagy sportágat szívesen kipróbálnának, de nem tudták hol lenne erre lehetőségük. És várjuk azokat is, akik eddig még a rendszeres sportolás gondolatáig sem jutottak el.

 

VILÁG GYALOGLÓ NAP - 2016-ban egész októberben

A World Walking Day nemzetközi gyalogló nap koncepciója

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 07-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta elmondható, hogy a világ minden kontinensén, már 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot. Az elmúlt évben már hazánkban is közel 300 helyszínen került megrendezésre, reményeink szerint idén még több településen hódolnak majd ennek az egyre népszerűbbé váló sportnak. A Világ Gyalogló Nap hivatalosan egész októberben kerül megszervezésre.

A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése egy, a világ minden részén megrendezésre kerülő esemény keretében, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód érdekében.

Szabályok:

  • Az eseményt a társadalom minden rétege számára elérhetővé kell tenni (pl.: családok, mozgáskorlátozottak, idősek). A gyaloglásra kijelölt útvonal nem haladhatja meg a 12 km-t, az út legyen egyenletes és ne meredek.
  • A különböző fizikai/erőnléti szinteknek megfelelően biztosítani kell több útvonalat is, az edzett és kevésbé edzett résztvevők számára egyaránt.
  • A kiválasztott gyalogúton ne legyenek veszélyek, amelyek sérülést okozhatnak.
  • Gondoskodni kell a biztonsági feltételekről.
  • Olyan helyeken, ahol szélsőséges időjárás uralkodik az esemény ideje alatt, különleges óvintézkedéseket kell tenni.

Ez évben is október a  Világ Gyalogló Nap hónapja. Az országos verseny koordinációját, irányítását a szabadidősport világszervezetétől a The Association For International Sport for All-tól (TAFISA) kapott felhatalmazás alapján a Magyar Szabadidősport Szövetség, a rendezvény lebonyolítását a helyi szervezők végzik.

A helyi szervezők által megjelölt időben és helyszínen bárki nevezhet és részt vehet a gyaloglásban lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül. A helyszínenként változó távok megtételére mindenhol egyenletes, biztonságos terepen kerül sor melyen nincsenek jelentős emelkedők.

A Világ Gyalogló Napon évente több mint 10000-en vesznek részt országszerte, remélhetőleg ez évben még többen döntenek majd egy kellemes séta mellett.